Uutislistaukseen

Lähettivieraita Liedenpohjan kirkolla

liednepohja uutine.jpg

Ensimmäisenä paastonajan sunnuntaina, 18.2.2024, Liedenpohjan kirkossa saarnasi Jari Honkakari Keuruulta. Kirkkokahvien jälkeen saimme kuulla Jarin ja vaimonsa, Leenan, kertomana terveisiä Israelista, jossa he elivät ja työskentelivät viiden vuoden ajan Tel Avivissa. 

Jari aloitti kertomuksensa kuvailemalla työpaikkaansa, Immanuel-kirkkoa, erityisesti sen ikkunoiden värikkäitä lasimaalauksia, niin että kuulijat saattoivat nähdä sen elävästi mielessään.  Leena jatkoi kertomalla muutamista tapauksista työajaltaan, kun juutalaisia oli tullut käymään kristillisessä kirkossa. Kirkko oli avoinna kaikille ohikulkijoille, ja siellä kävi paljon ihmisiä, joille Leena ja Jari saattoivat kertoa evankeliumin lasimaalausten esittämien Raamatun tapahtumien ja symbolien pohjalta.  

Israelissa viettämänään aikana Honkakarit saivat todistaa, kuinka monet juutalaiset ja muslimit löysivät uskon Jeesukseen. Jopa tällä hetkellä, maassa vallitsevasta sotatilasta huolimatta, ihmiset käyvät jumalanpalveluksessa. Joulun juhlajumalanpalveluksissa jaossa oli joululahjoina 70 Raamattua, jotka sisälsivät myös Uuden Testamentin, ja ne suorastaan revittiin käsistä. Ja vaikka kadut olivat tyhjiä, koska ihmiset pelkäsivät lähteä ulos kodeistaan, kirkko täyttyi kahteen kertaan ääriään myöten täyteen. 

Tilaisuuden lopuksi Jari vastaili kuulijoiden kysymyksiin ja rukoili varjelusta ja siunausta lähetystyölle, ja Israelissa, Ukrainassa ja muilla sotatoimialueilla asuvien ihmisten puolesta. 

Tilaisuudessa oli ystävällinen ja lämmin ilmapiiri. Sydämelliset kiitokset Jarille ja Leenalle! 

Seuraava lähetystilaisuus on naistenpäivän iltana, 8.3., seurakuntatalolla klo 18. Vieraiksi saamme kokeneen lähettipariskunnan, Marja-Liisa ja David Ezzinen, Medialähetys Sanansaattajista. Tervetuloa mukaan kuulemaan aiheesta ”Media ja taivas yhteistyössä myös naistenpäivänä” ja nauttimaan naistenpäivän kahvitarjoilusta! Vapaaehtoinen kahviraha Sansan hyväksi.  

 

Terveisin Virtain ev.-lut. seurakunnan lähetyssihteerit, 

Anastasia Toropova ja Marja Liedenpohja 

24.2.2024 20.37