Diakoniatyö

 

Diakoniatyö on työtä eri-ikäisten ja monessa eri elämäntilanteessa olevien ihmisten parissa. Se on lähimmäisenrakkauden osoittamista ihmisten rinnalla kulkien. Diakonian tehtävänä on myös kannustaa ihmisiä kristilliseen palvelutyöhön ja luoda keskinäistä yhteyttä ennalta ehkäisten syrjäytymistä ja eristäytymistä. Diakoniatyöntekijän kanssa voit keskustella asioistasi aina luottamuksellisesti ja tarvittaessa asioiden hoitamiseen pyydetään aina sinun lupa.

 

Ryhmätoiminta

 

Virroilla järjestetään useita eri päiväpiirejä niin kirkonkylällä kuin myös muilla kylillä. Kerhot ovat avoimia ja olet niihin lämpimästi tervetullut mukaan!
Kussakin kerhossa vietetään hartaushetki, vaihdetaan kuulumisia, keskustellaan ja useimmissa myös kahvitellaan. Ohessa kerrotaan hieman kustakin ryhmästä.

 

Vaskiveden päiväpiiri kokoontuu kerran kuussa Vaskiveden Nuorisoseuran talolla osoitteessa Vaskivedentie 1475. Kokoontumispäivä on tiistai.
Vaskiveden kerhon kokoontumiskerrat syksyllä 2019:
10.9.   klo 14
8.10.   klo 14
12.11. klo 14
10.12. klo 14

 

Killinkosken päiväpiiri kokoontuu kerran kuussa Wanhan tehtaan kuppilassa, osoitteessa Inkantie 60. Kokoontumispäivä on maanantai
Syksyn 2019 kokoontumiskertojen päivämäärät ovat:
9.9. klo 13:30
7.10. klo 13:30
4.11. klo 13:30
2.12. klo 13:30

 

Äijännevan päiväpiiri puolestaan kokoontuu Äijännevan koululla kerran kuussa, osoitteessa Äijännevantie 1169.
Kokoontumispäivä on maanantai
Syksyn 2019 kokoontumiskertojen päivämäärät täsmentyvät lähempänä syksyä.

 

Illansuun päiväpiiri järjestetään Illansuun kerhohuoneella osoitteessa Peltopolku 1. Piiri kokoontuu joka toinen viikko tiistaisin.
Syksyn 2019 kokoontumikertojen päivämäärät ovat:
10.9.  klo 13  
24.9.  klo 13   
8.10.   klo 13   
22.10. klo 13
5.11.   klo 13   
19.11  klo 13   
3.12.   klo 13   

 

 

Diakoniapiiri kokoontuu Seurakuntatalon alasalissa kahden viikon välein. Piirissä tehdään käsitöitä diakoniatyön hyväksi. Kudomme esimerkiksi villasukkia, kastesukkia ja lohtuhuiveja. Voit myös tuoda mukanasi omia ohjeita ja ideoita käsitöistä.
Kokoonnumme joka toinen keskiviikko.
Syksyn 2019 kokoontumiskerrat ovat:
11.9.   klo 13
25.9.   klo 13
9.10.   klo 13
23.10. klo 13
6.11.   klo 13
20.11. klo 13
4.12.   klo 13

Olet sydämellisesti tervetullut mukaan piireihin!


Ruokailut

 

Kevätkaudella 2019 Seurakuntakodilla järjestetään vuoroviikoittain ruokailuja. Lounaskohtaaminen ja Yhteinen keittiö ovat ruokailutilaisuuksia, joihin kaikki ovat lämpimästi tervetulleita ruokailemaan yhdessä! 

Lounaskohtaaminen järjestetään Seurakuntatalolla joka toinen keskiviikko klo 12:00 alkaen, lounaan hinta 7 €

 

Lounaskohtaamisten päivämäärät syksyllä 2019:

11.9. / 25.9. / 9.10. / 23.10. / 6.11. / 20.11. / 4.12. 

 

Yhteinen keittiö järjestetään Seurakuntatalolla joka toinen tiistai klo 11:00 alkaen. Järjestävinä yhteistyötahoina Virtain kaupunki ja seurakunta. Ruokailun valmistamiseen ja ruuanlaittoon ovat kaikki lämpimästi tervetulleita. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja niissä on vapaaehtoinen ruokamaksu. Lounasta on tarjolla klo 11 alkaen niin pitkään, kuin sitä riittää.


Yhteinen keittiö -ruokailujen päivämäärät:
5.2. / 19.2. / 5.3. / 19.3. / 2.4. / 16.4. / 14.5. / 28.5.

 

Ruokailutilaisuudet alkavat hartaushetkellä ja ruokailuissa mukana seurakunnan työntekijöitä.
 

Olet lämpimästi tervetullut mukaan ruokailemaan yhdessä!

 

Diakoniatyön kevätretket

Päiväpiirien kevätrekti Jäähdyspohjaan 16.5.2019

 • Retken alustava ohjelma:

   11:00   Lähtö Seurakuntatalolta
   11:15   Hartaushetki palaneen vanhainkodin muistomerkillä
   12:00   Kylätalo Jukolan esittely
   12:30   Ruokailu
   13:30   Ohjelmatuokio
   15:00   Päiväkavit Torisevan kahvimajalla + esittely
   16:00   Paluu Seurakuntatalolle
   
 • Ilmoittautumiset Oskari Lehikoiselle # 044 275 1630 tai oskari.lehikoinen@evl.fi
  Ilmoitathan mahdollisista ruoka-aine yliherkkyyksistä!
 • Retkelle lähdetään linja-autolla, ja se täytetään ilmoittautumisjärjestyksen mukaisesti.

Retken hinta täsmentyy lähiaikoina

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

Näkövammaisten kesäretki 12.6.2019


Virtain ja Ruoveden seurakunnat sekä Virtain Näkövammaiset ry järjestävät yhteisen kesäretken Jalasjärven Juustoportille ja Jokipiin Pellavalle. Lounas nautitaan ravintola Almassa Seinäjoella, jonka jälkeen vierailemme Lakeuden Ristissä

8:00 Lähtö Ruoveden Matkahuollolta
8:30 Bussi kiertää Virtain Seurakuntatalolta

Aluksi matka johtaa Jalasjärvelle ja sen jälkeen Seinäjoelle

16:15 takaisin Virroilla
17:00 mennessä paluu Ruovedelle

Ilmoittautumiset Paula Nummiselle puh. 044 579 7478 3.6.2019 mennessä 


Vapaaehtoistyö

 

Diakoniatyö kuuluu kaikille! Vapaaehtoistyö on diakoniatyön ydin. Diakoniatyöntekijöiden rinnalla kulkee joukko innokkaita talkoolaisia, diakoniapiiriläisiä, ryhmänohjaajia, yhteisvastuukerääjiä ja kylien diakoniatoimikuntalaisia. Sinulla on mahdollisuus tulla seurakuntamme vapaaehtoistoimijaksi myös kylien diakoniatoimikuntien kautta.

 

 

 

 

 

Diakonian vapaaehtoiset ovat arkienkeleitä. He saivat kiitoskahvit seurakuntatalolla.
Diakonian vapaaehtoisina ahertaneita arkienkeleitä
 

 

Taloudellinen apu

Taloudellinen avustaminen

 

Taloudelliset asiat eivät ole aina helppoja. Useimmiten ne mietityttävät suurinta osaa meistä ja tilanne saattaa jopa ahdistaa. Äkillisen kriisitilanteen sattuessa, taloudellisen tilanteesi järkkyessä tai ollessa hankala, seurakunta haluaa olla tukenasi. Hankala taloudellinen ajanjakso voi olla lyhyt- tai pitkäkestoinen. Siitä huolimatta haluamme kulkea rinnallasi sekä auttaa niin hyvin kuin pystymme ja niillä tavoin kuin se on meille mahdollista.

Työelämän ulkopuolella olevan tai muutoin hankalasta taloudellisesta tilanteesta kärsivän on mahdollisuus kääntyä seurakunnan puoleen tilanteensa kanssa. Taloudellinen avustaminen Virtain seurakunnassa on kertaluonteista ja sen tarkoituksena on auttaa vaikeimman vaiheen ylitse. Sen saamisen edellytyksenä on, että avunhakija on aikaisemmin hyödyntänyt ne yhteiskunnan tarjoamat tuet ja avun, joihin hakija on tilanteensa vuoksi oikeutettu. Seurakunnan myöntämä taloudellinen avustus on viimesijainen avustusmuoto. Vaikeassa taloudellisessa tilanteessa voit kääntyä diakoniatyöntekijän puoleen. Diakoniatyön taloudelliseen avustamiseen kuuluu ohjaus, neuvonta ja avuntarvitsijan elämäntilanteen äärelle pysähtyminen yhdessä avunhakijan kanssa. Harkinnanvaraisesti avunhakijalle voidaan myöntää avustus osto-osoituksen muodossa.
 

Taloudellisen avustamisen suhteen noudatetaan ajanvarauskäytäntöä. Mikäli tarvitset taloudellista avustusta, varaa aika diakoniatyöntekijältä soittamalla hänelle, lähettämällä sähköpostia tai varaamalla aika joko virastolta tai diakoniatoimistolta. Jokaiselle avunhakijalle tehdään, hänen suostumuksellaan, talousselvitys hänen antamiensa tietojen perusteella. Tapaamista varten tarvitaan varatun ajan lisäksi henkilötodistus, tositteet menoista ja tuloista, tuoreimmat päätökset toimeentulotuesta tai muista etuuksista, joita avunhakija on saanut.


Varattuasi ajan taloudellisen avustamisen merkeissä, ota mukaasi tapaamiselle

 • henkilöllisyystodistus
 • tositteet menoista ja tuloista
 • tiliote menneeltä kuukaudelta
 • tuorein päätös toimeentulotuesta tai muista hakemistasi sosiaalietuuksista
 • jos haet avustusta laskuun, ota myös se mukaasi

  Mikäli avunhakija ei tuo mukanaan tai suostu esittämään edellä mainittuja asiakirjoja, ei hänen hakemustaan käsitellä. Emme myöskään käsittele avunhakemusta, jos avuntarvitsija tulee tapaamiseen päihtyneenä.


  Taloudelliseen avustamiseen eivät kuulu matkaliput, polttoaine, vesimaksut, sakot tai muut rangaistusluonteiset maksut, velat tai velkarästit, ulosotto, kukkalaitteet tai hautajaismenot. Seurakunnalla ei myöskään ole tarjota avunhakijalle asuntoa.


  Diakoniatiimi käsittelee isommat avustuspäätökset kokouksissaan kahden viikon välein. 

  Asioihin on hyvä tarttua heti, kun ne tulevat ajankohtaisiksi! Ennakoi omaa taloudellista tilannettasi ja käänny rohkeasti puoleemme jo ennen kuin maksut alkavat kasaantua tai jäädä enemmän rästiin!  Selvitellään tilannettasi yhdessä!


  ystävällisesti


  diakoniatyöntekijät Elina ja Oskari