Seurakunta tukenasi

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Papit, diakoniatyöntekijät, nuorisotyöntekijä ja muut työntekijät ovat seurakuntalaisia varten. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Diakoniatyöntekijät tekevät myös kotikäyntejä, eritysesti ikääntyneiden ja huonosti liikkuvien luokse.

Ota yhteyttä diakoniatyöntekijään

• jos tunnet itsesi yksinäiseksi tai haluaisit keskustella luottamuksella

• haluat tarkastella uskoon ja hengelliseen elämään liittyviä kysymyksiä

• tarvitset aineellista apua yllättävän elämäntilanteen muutoksen seurauksena ja kun perusturvan antama toimeentulotuki ei riitä

• kun haluat pysähtyä ja uudelleen arvioida omaa elämäntilannettasi.

Diakoniatyöntekijän vastaanotolle ajanvarauksella

Diakoniatoimisto on seurakuntatalolla, Rantatie 9, 34800 Virrat

Diakonissa Elina Ahopelto: alueena Virtain itäpuoli (Liedenpohjasta Nuuttikylään, Illansuu, Ainala).

Diakoni Oskari Lehikoinen: alueena Virtain länsipuoli (Seinäjärveltä Vaskivedelle, Torisevantie, Keituri).

Sururyhmä

Syksyllä 2018 alkanut sururyhmä jatkuu torstaina 10.1. kello 17 Virastosiivessa, Toimitusten huoneessa.
Kevättalven kokoontumiskerrat ovat 24.1. / 6.2. / 21.2. / 7.3. Kellonaika ja kokoontumispaikka pysyvät samoina.

Taloudellinen apu

Taloudellinen avustaminen

Taloudelliset asiat eivät ole aina helppoja. Useimmiten ne mietityttävät suurinta osaa meistä ja tilanne saattaa jopa ahdistaa. Äkillisen kriisitilanteen sattuessa, taloudellisen tilanteesi järkkyessä tai ollessa hankala, seurakunta haluaa olla tukenasi. Hankala taloudellinen ajanjakso voi olla lyhyt- tai pitkäkestoinen. Siitä huolimatta haluamme kulkea rinnallasi sekä auttaa niin hyvin kuin pystymme ja niillä tavoin kuin se on meille mahdollista.

Työelämän ulkopuolella olevan tai muutoin hankalasta taloudellisesta tilanteesta kärsivän on mahdollisuus kääntyä seurakunnan puoleen tilanteensa kanssa. Taloudellinen avustaminen Virtain seurakunnassa on kertaluonteista ja sen tarkoituksena on auttaa vaikeimman vaiheen ylitse. Sen saamisen edellytyksenä on, että avunhakija on aikaisemmin hyödyntänyt ne yhteiskunnan tarjoamat tuet ja avun, joihin hakija on tilanteensa vuoksi oikeutettu. Seurakunnan myöntämä taloudellinen avustus on viimesijainen avustusmuoto. Vaikeassa taloudellisessa tilanteessa voit kääntyä diakoniatyöntekijän puoleen. Diakoniatyön taloudelliseen avustamiseen kuuluu ohjaus, neuvonta ja avuntarvitsijan elämäntilanteen äärelle pysähtyminen yhdessä avunhakijan kanssa. Harkinnanvaraisesti avunhakijalle voidaan myöntää avustus osto-osoituksen muodossa.

Taloudellisen avustamisen suhteen noudatetaan ajanvarauskäytäntöä. Mikäli tarvitset taloudellista avustusta, varaa aika diakoniatyöntekijältä soittamalla hänelle, lähettämällä sähköpostia tai varaamalla aika joko virastolta tai diakoniatoimistolta. Jokaiselle avunhakijalle tehdään, hänen suostumuksellaan, talousselvitys hänen antamiensa tietojen perusteella. Tapaamista varten tarvitaan varatun ajan lisäksi henkilötodistus, tositteet menoista ja tuloista, tuoreimmat päätökset toimeentulotuesta tai muista etuuksista, joita avunhakija on saanut.

Varattuasi ajan taloudellisen avustamisen merkeissä, ota mukaasi tapaamiselle

• henkilöllisyystodistus
  • tositteet menoista ja tuloista
  • tiliote menneeltä kuukaudelta
  • tuorein päätös toimeentulotuesta tai muista hakemistasi sosiaalietuuksista
  • jos haet avustusta laskuun, ota myös se mukaasi

Mikäli avunhakija ei tuo mukanaan tai suostu esittämään edellä mainittuja asiakirjoja, ei hänen hakemustaan käsitellä. Emme myöskään käsittele avunhakemusta, jos avuntarvitsija tulee tapaamiseen päihtyneenä.

Taloudelliseen avustamiseen eivät kuulu matkaliput, polttoaine, vesimaksut, sakot tai muut rangaistusluonteiset maksut, velat tai velkarästit, ulosotto, kukkalaitteet tai hautajaismenot. Seurakunnalla ei myöskään ole tarjota avunhakijalle asuntoa.

Diakoniatiimi käsittelee isommat avustuspäätökset kokouksissaan kahden viikon välein.

Asioihin on hyvä tarttua heti, kun ne tulevat ajankohtaisiksi! Ennakoi omaa taloudellista tilannettasi ja käänny rohkeasti puoleemme jo ennen kuin maksut alkavat kasaantua tai jäädä enemmän rästiin!

Selvitellään tilannettasi yhdessä!

ystävällisesti