Valikko

Koronarajoituksia puretaan ja kiristetään uusien viranomaisohjeiden myötä.

2.12. alkaen tilaisuuksia joudutaan jälleen perumaan ja ovia sulkemaan. Seuraamme tilannetta ja tiedotamme kun tilanne muuttuu.

vs. kirkkoherra Jukka Taskinen

talouspäällikkö Tuija Tolvanen

Seurakunta palvelee pääosin etäyhteyksien kautta tällä hetkellä.

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä (päivitetty 1.3.2021):

Seurakunta pyrkii edelleen vähentämään riskit minimiin, mikä tarkoittaa ennen kaikkea fyysisen kontaktin välttämistä. Tätä ohjeistusta päivitetään jatkuvasti ja se on voimassa toistaiseksi.

Jumalanpalvelukset totetutetaan vain verkossa YouTube-kanavan kautta.

Muu toiminta jatkuu erillisten ohjeiden mukaisesta.

Muita ohjeita:

• Sanajumalanpalveluksia suositaan messun sijaan toistaiseksi.
  • Seurakunnan tiloissa ja  tilaisuuksissa noudatetaan ohjeita väkimäärän rajaamisesta (tällä hetkellä maksimi 10 henkeä). Tilan koko (esim. Killin kappeli) rajoittaa tilaisuuden väkimäärää. Myös haudalla siunaaminen on edelleen hyvä vaihtoehto.
  • Siunaustilaisuuksissa väkimäärästä neuvotellaan tapauskohtaisesti, suositellaan kuitenkin pysymistä yleisten kokoontumisrajoitusten puitteissa.
  • Tilaisuutta sovittaessa selvitetään tarkemmin väkimäärän ja tilan rajoituksia.
  • Jumalanpalvelusta voit seurata netin, tv:n ja radion kautta.
  • Ota oma virsikirja mukaan ja käytä sitä.
  • Jos olet lievästikään vilustunut tai palannut juuri matkalta älä osallistu.
  • Älä kättele meitä äläkä pahastu, kun pidämme turvaväliä.
  • Jos tunnet kaipaavasi apuamme, ota rohkeasti yhteyttä.
  • Pidä kirkossa/kappelissa sopiva väli muihin kuin oman perheen jäseniin.
  • Käytä kasvomaskia tiloissamme.

Näidenkin yhteydessä muistutetaan riskiryhmiin kuuluvia harkitsemaan osallistumistaan tilaisuuteen. Kaikissa tilaisuuksissa tulee noudattaa turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa. On syytä voi myös käyttää kasvomaskeja. Flunssaisena tai juuri matkalta saapuneena ei tilaisuuksiin tule osallistua.

Yli 10 hengen tilaisuuksissa ei voida järjestää. Poikeuksena hautajaiset, joissa neuvotellaan tapauskohtaisesti.

Kaikki vierailut, kotikäynnit yms. sovitaan tapauskohtaisesti ja voidaan mahdollisuuksien mukaan hoitamaa myös puhelimitse tai muuten etänä. Seurakunnan virastot ovat jälleen auenneet mutta palvelevat myös puhelimitse tai sähköpostilla.

Kerhot, piirit ja muut tapahtumat, joita seurakunta järjestää, tai jotka kokoontuvat seurakunnan tiloissa, käynnistyvät tapauskohtaisesti ja niistä tiedotetaan erikseen.

Nuorten toiminta, nuortenillat, varikko ja isoskoulutus ovat toistaiseksi tauolla.

Yksityinen ehtoollinen ja rippi ovat mahdollsia järjestää.

On hyvä muistaa, että tilanne valtakunnassa elää ja rajoitukset ja ohjeet sen myötä.

Työalakohtaista lisätietoa

Diakoniatyön säännöllistä toimintaa järjestetään turvallisuus huomioiden ja koronavirustilanteen sen salliessa.

Tavoitat diakoniatyöntekijät tällä hetkellä parhaiten puhelimitse tai sähköpostitse.
Jos kaipaat kuuntelijaa tai keskustelukumppania, olemme sinua varten. Mahdollisuuksiemme mukaan pyrimme tukemaan myös aineellisen avun tarpeessa olevia.

Seurakunnan välityksellä on myös mahdollisuus saada EU-ruokaa. Pyydämme olemaan EU-ruokatarpeissasi yhteydessä diakoniatyöntekijöihin.

Elina    p. 044 275 1629 tai elina.ahopelto@evl.fi
Oskari p. 044 275 1630 tai oskari.lehikoinen@evl.fi

Elämme nyt muuttavassa tilanteessa ja seuraamme valtakunnallista ohjeistusta.