Koronarajoituksia puretaan ja kiristetään uusien viranomaisohjeiden myötä.

Seuraamme tilannetta ja tiedotamme kun tilanne muuttuu.

vs. kirkkoherra Jukka Taskinen

talouspäällikkö Tuija Tolvanen

Seurakunta palvelee pääosin etäyhteyksien kautta tällä hetkellä.

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä (päivitetty 11.6.2021):

Seurakunta pyrkii edelleen vähentämään riskit minimiin, mikä tarkoittaa ennen kaikkea fyysisen kontaktin välttämistä. Tätä ohjeistusta päivitetään jatkuvasti ja se on voimassa toistaiseksi.

Jumalanpalvelusten ja muiden tilaisuuksien väkimäärää voidaan edelleen rajata jotta turvavälit totetutuvat. Jumalanpalvelukset lähetetään myös verkossa YouTube-kanavan kautta.

Muu toiminta jatkuu erillisten ohjeiden mukaisesta.

Muita ohjeita:

• Seurakunnan tiloissa ja  tilaisuuksissa noudatetaan ohjeita väkimäärän rajaamisesta (turvavälien huomioimiseksi). Tilan koko (esim. Killin kappeli) rajoittaa tilaisuuden väkimäärää. Myös haudalla siunaaminen on edelleen hyvä vaihtoehto.
  • Siunaustilaisuuksissa väkimäärästä neuvotellaan tapauskohtaisesti, suositellaan kuitenkin pysymistä yleisten kokoontumisrajoitusten puitteissa tilojen koko ja turvaetäisyydet huomioiden.
  • Tilaisuutta sovittaessa selvitetään tarkemmin väkimäärän ja tilan rajoituksia.
  • Jumalanpalvelusta voit seurata netin, tv:n ja radion kautta.
  • Ota oma virsikirja mukaan ja käytä sitä.
  • Jos olet lievästikään vilustunut tai palannut juuri matkalta älä osallistu.
  • Älä kättele meitä äläkä pahastu, kun pidämme turvaväliä.
  • Jos tunnet kaipaavasi apuamme, ota rohkeasti yhteyttä.
  • Pidä kirkossa/kappelissa sopiva väli muihin kuin oman perheen jäseniin.
  • Käytä kasvomaskia tiloissamme.

Näidenkin yhteydessä muistutetaan riskiryhmiin kuuluvia harkitsemaan osallistumistaan tilaisuuteen. Kaikissa tilaisuuksissa tulee noudattaa turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa. On syytä voi myös käyttää kasvomaskeja. Flunssaisena tai juuri matkalta saapuneena ei tilaisuuksiin tule osallistua.

Päiväkerho pyörii normaalista.

Nuorten toiminta, nuortenillat, varikko ja isoskoulutus toimivat  kokoontumisrajoitusten ja turvavälien puitteissa.

On hyvä muistaa, että tilanne valtakunnassa elää ja rajoitukset ja ohjeet sen myötä.

Työalakohtaista lisätietoa

Diakoniatyön säännöllistä toimintaa järjestetään turvallisuus huomioiden ja koronavirustilanteen sen salliessa.

Tavoitat diakoniatyöntekijät tällä hetkellä parhaiten puhelimitse tai sähköpostitse.
Jos kaipaat kuuntelijaa tai keskustelukumppania, olemme sinua varten. Mahdollisuuksiemme mukaan pyrimme tukemaan myös aineellisen avun tarpeessa olevia.

Seurakunnan välityksellä on myös mahdollisuus saada EU-ruokaa. Pyydämme olemaan EU-ruokatarpeissasi yhteydessä diakoniatyöntekijöihin.

Elina    p. 044 275 1629 tai elina.ahopelto@evl.fi
Oskari p. 044 275 1630 tai oskari.lehikoinen@evl.fi

Elämme nyt muuttavassa tilanteessa ja seuraamme valtakunnallista ohjeistusta.