Koronarajoituksia puretaan ja kiristetään uusien viranomaisohjeiden myötä.

Normaalitilaan palataan vaiheittain ja seuraten valtakunnallista tilannetta ja hiippakunnan ohjeistusta.

Väkimäärää joudutaan rajoittamaan tiloissa sekä maskin käyttöä suositellaan voimakkaasti.

vs. kirkkoherra Jukka Taskinen

talouspäällikkö Tuija Tolvanen

Tänään pyhäinpäivän kynttiläkirkko klo 18 Virtain kirkossa.

Tämä on monelle tärkeä tilaisuus, johon perinteisesti osallistuu paljon ihmisiä, normaalitilanteessa noin 300-350 henkeä.

Tämä tarkoittaa sitä, että se voidaan pitää ja viedä läpi vain OKM:n ja THL:n edellyttämien koronaturvallisuusohjeiden mukaisesti.

Lyhyesti tämä tarkoittaa seuraavaa:

Tulemme muistuttelemaan turvaväleistä ja käsihygieniasta. Pyrimme estämään jonojen syntymistä. Lisäksi kaikkien, joille se on terveyden puolesta mahdollista, on käytettävä kasvomaskia.

Pienenkään flunssan tai muiden oireiden alaisena ei tilaisuuteen tule osallistua.

Seurakuntatalon yläsaliin on järjestetty live-katsomo heille, jotka eivät voi seurata kotoaan, mutta eivät esimerkiksi voi käyttää maskia ja haluavat siksi väljempään tilaan kuin kirkko.

Lämpimästi tervetuloa kotikatsomoihin, kirkkoon ja srk-talolle.

Seurakunnan ovet ovat taas auki, mutta etäyhteydet ovat edelleen hyvä ja turvallinen vaihtoehto!

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä (päivitetty 7.10.):

Seurakunta pyrkii edelleen vähentämään riskit minimiin, mikä tarkoittaa ennen kaikkea fyysisen kontaktin välttämistä. Tätä ohjeistusta päivitetään jatkuvasti ja se on voimassa toistaiseksi.

Jumalanpalvelukset ovat avoimia yleisölle. Riskiryhmiin kuuluvien pyydetään itse arvioimaan osallistumisen riskitekijöitä. Sairaana tai oireisena tulee tilaisuuksia edelleen ehdottomasti välttää. Kirkkoon on järjestetty turvavälejä ja merkitty istumapaikkoja niin että jokainen osallistuja on mahdollisimman turvassa. Kasvomaskin käyttöä kirkossa ja muissa seurakunnan tiloissa suositetaan voimakkaasti. Myös toteutusta seurakunnan YouTube-kanavan kautta jatketaan edelleen. Kanavalla esitetään myös muuta livemateriaalia ja siellä on tallenteita katsottavaksi.

TÄSTÄ SEURAKUNNAN KANAVALLE

Muita ohjeita:

• Sanajumalanpalveluksia suositaan messun sijaan toistaiseksi.
  • Hautaan siunaamisissa, kasteissa ja muissa tilaisuuksissa turvavälit huomioidaan edelleen. Tilan koko (esim. Killin kappeli) rajoittaa tilaisuuden väkimäärää. Myös haudalla siunaaminen on edelleen hyvä vaihtoehto.
  • Tilaisuutta sovittaessa selvitetään tarkemmin paljonko väkeä voidaan turvallisesti ottaa.
  • Jumalanpalvelusta voit seurata edelleen netin, tv:n ja radion kautta.
  • Ota oma virsikirja mukaan ja käytä sitä.
  • Jos olet lievästikään vilustunut tai palannut juuri matkalta harkitse osallistumistasi
  • Älä kättele meitä äläkä pahastu, kun pidämme turvaväliä.
  • Jos tunnet kaipaavasi apuamme, ota rohkeasti yhteyttä.
  • Pidä kirkossa/kappelissa sopiva väli muihin kuin oman perheen jäseniin
  • Käytä kasvomaskia tilanteissa joissa turvavälien pitäminen ei välttämättä onnistu

Näidenkin yhteydessä muistutetaan riskiryhmiin kuuluvia harkitsemaan osallistumistaan tilaisuuteen. Kaikissa tilaisuuksissa tulee noudattaa turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa. On syytä voi myös käyttää kasvomaskeja. Flunssaisena tai juuri matkalta saapuneena ei tilaisuuksiin tule osallistua.

Yli 50 hengen tilaisuuksissa tulee olla erityisen tarkkana turvavälien suhteen, 1-2m henkilöiden tai seurueiden välillä, niin istuessa kuin jonottaessa. Tämä rajaa väkimääriä joita  eri tiloihin voidaan ottaa turvallisesti. Väkimäärästä keskustellaan tapauskohtaisesti.

Kaikki vierailut, kotikäynnit yms. sovitaan tapauskohtaisesti ja voidaan mahdollisuuksien mukaan hoitamaa myös puhelimitse tai muuten etänä. Seurakunnan virastot ovat jälleen auenneet mutta palvelevat myös puhelimitse tai sähköpostilla.

Kerhot, piirit ja muut tapahtumat, joita seurakunta järjestää, tai jotka kokoontuvat seurakunnan tiloissa, käynnistyvät tapauskohtaisesti ja niistä tiedotetaan erikseen.

Nuorten toiminta, nuortenillat, varikko ja isoskoulutus pyörivät syksyllä normaalisti.

Yksityinen ehtoollinen ja rippi ovat mahdollsia järjestää.

On hyvä muistaa, että tilanne valtakunnassa elää ja rajoitukset ja ohjeet sen myötä.

Työalakohtaista lisätietoa

Diakoniatyön säännöllistä toimintaa järjestetään turvallisuus huomioiden ja koronavirustilanteen sen salliessa.

Tällä hetkellä Yhteinen keittiö -ruokajaot Seurakuntatalolla joka tiistai klo 11:30 alkaen, ruokaa jaossa niin kauan kuin sitä riittää.

Päiväpiirien ollessa tauolla diakoniatyön visiitit toteutuvat syys-lokakuussa. Tarkat päivämäärät ja ajat kirkollisissa sekä tapahtumakalenterissa.

Tavoitat diakoniatyöntekijät tällä hetkellä parhaiten puhelimitse tai sähköpostitse.
Jos kaipaat kuuntelijaa tai keskustelukumppania, olemme sinua varten. Mahdollisuuksiemme mukaan pyrimme tukemaan myös aineellisen avun tarpeessa olevia.

Seurakunnan välityksellä on myös mahdollisuus saada EU-ruokaa. Pyydämme olemaan EU-ruokatarpeissasi yhteydessä diakoniatyöntekijöihin.

Elina    p. 044 275 1629 tai elina.ahopelto@evl.fi
Oskari p. 044 275 1630 tai oskari.lehikoinen@evl.fi

Elämme nyt muuttavassa tilanteessa ja seuraamme valtakunnallista ohjeistusta.