Neuvosto ohjeistamana rajoitusten purku aloitetaan 1.6.

Normaalitilaan palataan vaiheittain ja seuraten valtakunnallista tilannetta ja hiippakunnan ohjeistusta.

Väkimäärärajoituksia väljennetään ja tilaisuuksien ovet avataan jälleen yleisölle. Myös virastot aukeavat jälleen. Muistotilaisuudet aloitetaan juhannuksen jälkeen.

Virastot aukeavat 1.6. normaalein aukioloajoin.

vs. kirkkoherra Jukka Taskinen

talouspäällikkö Tuija Tolvanen

Seurakunnan ovet ovat taas auki, mutta etäyhteydet ovat edelleen hyvä ja turvallinen vaihtoehto!

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä (päivitetty 16.7.):

Seurakunta pyrkii edelleen vähentämään riskit minimiin, mikä tarkoittaa ennen kaikkea fyysisen kontaktin välttämistä. Tätä ohjeistusta päivitetään jatkuvasti ja se on voimassa toistaiseksi.

Jumalanpalvelukset ovat 7.6. alkaen jälleen avoimia yleisölle. Riskiryhmiin kuuluvien pyydetään itse arvioimaan osallistumisen riskitekijöitä. Sairaana tai oireisena tulee tilaisuuksia edelleen ehdottomasti välttää. Kirkkoon on järjestetty turvavälejä ja merkitty istumapaikkoja niin että jokainen osallistuja on mahdollisimman turvassa. Myös toteutusta seurakunnan YouTube-kanavan kautta jatketaan edelleen. Kanavalla esitetään myös muuta livemateriaalia ja siellä on tallenteita katsottavaksi.

TÄSTÄ SEURAKUNNAN KANAVALLE

Muita ohjeita:

• Sanajumalanpalveluksia suositaan messun sijaan toistaiseksi.
  • Hautaan siunaamisissa, kasteissa ja muissa tilaisuuksissa turvavälit huomioidaan edelleen. Tilan koko (esim. Killin kappeli) voi rajoittaa tilaisuuden väkimäärää. Myös haudalla siunaaminen on edelleen hyvä vaihtoehto.
  • Tilaisuutta sovittaessa selvitetään tarkemmin paljonko väkeä voidaan turvallisesti ottaa.
  • Jumalanpalvelusta voit seurata edelleen netin, tv:n ja radion kautta.
  • Ota oma virsikirja mukaan ja käytä sitä.
  • Jos olet lievästikään vilustunut tai palannut juuri matkalta harkitse osallistumistasi
  • Älä kättele meitä äläkä pahastu, kun pidämme turvaväliä.
  • Jos tunnet kaipaavasi apuamme, ota rohkeasti yhteyttä.
  • Pidä kirkossa/kappelissa sopiva väli muihin kuin oman perheen jäseniin

Näidenkin yhteydessä muistutetaan riskiryhmiin kuuluvia tai flunssaa sairastavia henkilöitä harkitsemaan osallistumistaan tilaisuuteen.

Kaikki vierailut, kotikäynnit yms. sovitaan tapauskohtaisesti ja voidaan mahdollisuuksien mukaan hoitamaa myös puhelimitse tai muuten etänä. Seurakunnan virastot ovat jälleen auenneet mutta palvelevat myös puhelimitse tai sähköpostilla.

Kerhot, piirit ja muut tapahtumat, joita seurakunta järjestää, tai jotka kokoontuvat seurakunnan tiloissa, käynnistyvät tapauskohtaisesti ja niistä tiedotetaan erikseen.

Konfirmaatiot järjestetään sovelletusti rajatuilla väkimäärillä. Näistä tiedotetaan tarkemmin rippikoululaisten perheitä.

Yksityinen ehtoollinen ja rippi ovat mahdollsia järjestää.

On hyvä muistaa, että tilanne valtakunnassa elää ja rajoitukset ja ohjeet sen myötä.

Työalakohtaista lisätietoa

Diakoniatyön säännöllinen toiminta ja kotikäyntityö ovat toistaiseksi tauolla.
Tavoitat diakoniatyöntekijät tällä hetkellä puhelimitse tai sähköpostitse.
Jos kaipaat kuuntelijaa tai keskustelukumppania, olemme sinua varten. Mahdollisuuksiemme mukaan pyrimme tukemaan myös aineellisen avun tarpeessa olevia.
Ikäihmisille ja riskiryhmiin kuuluville on tarjolla apua kauppa-asiointiin. Jos tarvitset apua kauppa-asioinnissa, ole rohkeasti yhteyksissä diakoniatyöntekijöihin.

Seurakunnan välityksellä on myös mahdollisuus saada EU-ruokaa. Pyydämme olemaan EU-ruokatarpeissasi yhteydessä diakoniatyöntekijöihin.

Elina    p. 044 275 1629 tai elina.ahopelto@evl.fi
Oskari p. 044 275 1630 tai oskari.lehikoinen@evl.fi

Elämme nyt muuttavassa tilanteessa ja seuraamme valtakunnallista ohjeistusta.