Hyppää sisältöön

Virtain seurakunnan johtoryhmä on perjantaina 13.3. päättänyt kirkkohallituksen ja Tampereen hiippakunnan ohjeistuksen mukaisesti supistaa toimintojaan varotoimena koronaviruksen leviämiselle.

17.3. tulleen uuden ohjeistuksen pohjalta jumalanpalvelukset siirretään verkkoon. Välttämättömät kirkolliset toimitukset, kuten hautaan siunaamiset järjestetään sovelletusti. Asiaa seurataan ja tiedotetaan tilanteen muuttuessa.

Ihmisiä tukemaan etäyhteyksien ja puhelimen välityksellä ja olemme niiden kautta tavoitettavissa.

vs. kirkkoherra Jukka Taskinen

talouspäällikkö Tuija Tolvanen

Vaikka seurakunnan toimintoja on supistettu seurakuntaa ei ole suljettu!

Tällä hetkellä työntekijät tavoittaa parhaiten puhelimen ja sähköpostin kautta.

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä (päivitetty 26.3.):

Seurakunta pyrkii vähentämään riskit minimiin, mikä tarkoittaa ennen kaikkea fyysisen kontaktin välttämistä. Tätä ohjeistusta päivitetään jatkuvasti ja se on voimassa toistaiseksi (tämän hetken arvio on toukokuun loppuun).

Jumalanpalvelukset toteutetaan seurakunnan YouTube-kanavan kautta. Kanavalla esitetään myös muuta livemateriaalia ja siellä on tallenteita katsottavaksi.

TÄSTÄ SEURAKUNNAN KANAVALLE

Vain seuraavat tilaisuudet pidetään:

• sanajumalanpalvelus sunnuntaisin Virtain kirkossa näytetään netin kautta. Jumalanpalveluksen jälkeen kirkko on avoinna yksityistä hiljentymistä ja keskusteluapua varten.
  • hautaan siunaamiset, noin 10 hengen saattoväellä, haudalla siunaamista suositellaan.
  • kasteet, maksimissaan 10 henkeä, kaste voidaan myös siirtää muutamalla kuukaudella
  • avioliittoon vihkimiset, maksimissaan 10 henkeä
  • uurnanlaskut, maksimissaan 10 henkeä

Näidenkin yhteydessä muistutetaan riskiryhmiin kuuluvia tai flunssaa sairastavia henkilöitä harkitsemaan osallistumistaan tilaisuuteen.

Kaikki vierailut, kotikäynnit yms. sovitaan tapauskohtaisesti ja pyritään mahdollisuuksien mukaan hoitamaan puhelimitse tai muuten etänä. Seurakunnan virastot palvelevat toistaiseksi vain puhelimitse tai sähköpostilla. Myös kaikki kerhot, piirit ja muut tapahtumat, joita seurakunta järjestää, tai jotka kokoontuvat seurakunnan tiloissa, ovat tauolla. Juhlajumalanpalvelukset, konfirmaatiomessut yms. suuret tapahtumat siirretään eteenpäin ja niistä tiedotetaan tarkemmin, kun tilanne selkeytyy.

Yksityinen ehtoollinen ja rippi ovat mahdollsia järjestää.

Käytännön ohjeita

• Jumalanpalvelusta voit seurata netin, tv:n ja radion kautta.
  • Ota oma virsikirja mukaan ja käytä sitä.
  • Jos olet lievästikään vilustunut tai palannut juuri matkalta jää kotiin.
  • Kastejuhlan, muistotilaisuuden tms. voi siirtää tuonnemmas.
  • Älä kättele meitä äläkä pahastu, kun pidämme turvaväliä.
  • Jos tunnet kaipaavasi apuamme, ota rohkeasti yhteyttä.
  • Pidä kirkossa/kappelissa sopiva väli muihin kuin oman perheen jäseniin

Työalakohtaista lisätietoa

Diakoniatyön säännöllinen toiminta ja kotikäyntityö ovat toistaiseksi tauolla.
Tavoitat diakoniatyöntekijät tällä hetkellä puhelimitse tai sähköpostitse.
Jos kaipaat kuuntelijaa tai keskustelukumppania, olemme sinua varten. Mahdollisuuksiemme mukaan pyrimme tukemaan myös aineellisen avun tarpeessa olevia.
Ikäihmisille ja riskiryhmiin kuuluville on tarjolla apua kauppa-asiointiin. Jos tarvitset apua kauppa-asioinnissa, ole rohkeasti yhteyksissä diakoniatyöntekijöihin.

Seurakunnan välityksellä on myös mahdollisuus saada EU-ruokaa. Pyydämme olemaan EU-ruokatarpeissasi yhteydessä diakoniatyöntekijöihin.

Elina    p. 044 275 1629 tai elina.ahopelto@evl.fi
Oskari p. 044 275 1630 tai oskari.lehikoinen@evl.fi

Tarkoitus ei ole vetäytyä omaan kuoreen vaan osallistua ja tukea ihmisiä edelleen arjessa, keinot vain muuttuvat!

Mietimme uusia keinoja kohtaamiseen ja otamme ideoita vastaan.