Mobiilimaksaminen yleistyy Suomessa vauhdilla. Oma puhelin korvaa lompakon kätevästi varsinkin sellaisissa tilanteissa, kun mukana ei ole käteistä. Kohta voi antaa kolehdinkin mobiilisti ilman käteistä.

Virtain seurakunnassa kokeillaan nyt ensimmäistä kertaa kolehdin keräämistä MobilePay-sovelluksen kautta heinäkuussa. Edelleen voi kolehdin antaa myös käteisellä.

Kyseessä on kirkkohallituksen kokeilu, johon on valittu kaksi seurakuntaa. Kokeilun aikana tutkitaan ja kertäään tietoa mobiilikolehdista. Mobiilikolehdin maksutavaksi on valittu MobilePay sen käyttöhelppouden, yleisyyden ja edullisuuden vuoksi.

MobilePay on ilmainen sovellus, jonka voi ladata mihin tahansa älypuhelimeen. Sillä voi maksaa, ottaa vastaan tai lahjoittaa rahaa minkä tahansa pankin tililtä tai luottokortilta. MobilePayllä voi myös lahjoittaa näppärästi omalta tililtään tai luottokortiltaan, vaikka käytössä olisi työnantajan puhelin. Summakin voi olla minkäkokoinen tahansa.

Sovellus on seurakuntalaiselle helppo, nopea ja turvallinen. Kirkolle mobiilikolehdin kanto on edullinen tapa kerätä lahjoituksia, toisin kuin käteisen käsittely. Itse asiassa käteiskolehdista syntyy nykyisin varsin isot menot. Sähköisistä kolehtimaksamisen vaihtoehdoista MobilePayllä on edullisemmat välityspalkkiot kuin monella muulla ratkaisulla.

Ensimmäinen kokeilu heinäkuussa

Ensimmäisen kerran Virtain seurakunnassa Mobiilikolehdin kantamista kokeillaan sunnuntaina 11. heinäkuuta, klo 10 jumalanpalveluksessa. Jos haluaa mukaan kokeiluun, Mobile Pay -sovellus kannattaa ladata kännykkäänsä jo kotona.

Sovellus on varsin helppo käyttää, mutta sen lataaminen voi aiheuttaa hankalia hetkiä. Sen asentamiseen kannattaakin varata hetki aikaa. Asentamisen yhteydessä sovellukseen kirjaudutaan pankkitunnuksilla ja siihen liitetään maksukortti. Kannattaa tulla rohkeasti kysymään tarkempia tietoja.

Kirkkokolehtia voi antaa vain messun tai hartauden aikana

Kuten perinteistä kolehtiakin, mobiilikolehdin voi antaa vain jumalanpalveluksen aikana. Kirkossa kerrotaan, mihin kolehti kerätään ja millä lyhytnumerolla kolehtiin voi osallistua. Kolehdin antajan lahjoitus menee kokonaisuudessaan kolehtikohteelle.

Kolehti on jumalanpalveluksissa kerättävä rahalahja johonkin kirkon yhteisiin kohteisiin, lähetystyöhön tai seurakunnan omiin kohteisiin. Kolehtia voidaan kerätä esimerkiksi diakoniatyöhön, kirkon katastrofirahastoon tai seurakunnan nuorisotyön tukemiseen.

Miten pääsen alkuun MobilePayn kanssa?

1. Lataa MobilePay-sovellus älypuhelimesi sovelluskaupasta,

AppStoresta tai GooglePlaysta.

2. Avaa MobilePay-sovellus ja valitse Rekisteröidy uutena käyttäjä.

3. Syötä matkapuhelinnumerosi, saat sen jälkeen tekstiviestillä 6-numeroisen aktivointikoodin.

4. Tunnistaudu henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.

5. Syötä sähköpostiosoitteesi.

Mobiilikolehtia kokeillaan ja tehdään tutuksi pitkin syksyä.

Siihen voi perehtyä omaan tahtiin, tai jättää perehtymättä.