Diakoniatyö

Diakoniatyö on työtä eri-ikäisten ja monessa eri elämäntilanteessa olevien ihmisten parissa. Se on lähimmäisenrakkauden osoittamista ihmisten rinnalla kulkien. Diakonian tehtävänä on myös kannustaa ihmisiä kristilliseen palvelutyöhön ja luoda keskinäistä yhteyttä ennalta ehkäisten syrjäytymistä ja eristäytymistä. Diakoniatyöntekijän kanssa voit keskustella asioistasi aina luottamuksellisesti ja tarvittaessa asioiden hoitamiseen pyydetään aina sinun lupa.

Taloudellinen auttaminen seurakunnassa

Taloudellinen apu on osa diakonista apua ja tukea. Tukeen ja ohjaukseen ovat oikeutettuja henkilöt, joita on kohdannut odottamaton kriisi. Avustus on tarkoitettu tilapäiseen hätään ja on kertaluonteista. Avustusanomusta tehtäessä selvitetään hakijan henkilöllisyys, osoite, taludellinen tilanne sekä avun hakemisen syy. Hakijan tulee esittää asianmukaiset tositteet. Taloudellisissa vaikeuksissa voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään. Työntekijä tai diakoniatiimi harkitsee avustuksen tapauskohtaisesti, jotta apu menisi sinne missä sitä eniten tarvitaan.

Vapaaehtoistyö

Diakoniatyö kuuluu kaikille! Vapaaehtoistyö on diakoniatyön ydin. Diakoniatyöntekijöiden rinnalla kulkee joukko innokkaita talkoolaisia, diakoniapiiriläisiä, ryhmänohjaajia, yhteisvastuukerääjiä ja kylien diakoniatoimikuntalaisia. Sinulla on mahdollisuus tulla seurakuntamme vapaaehtoistoimijaksi myös kylien diakoniatoimikuntien kautta.

Diakoniatyön kevätretket

Ti 15.5 Seurakuntaretki Mänttään. Tiedustelut Elina Ahopelto p.044 275 1629.

Ti 22.5 Kaikkien senioreiden kevätjuhla Vivamossa. Tiedustelut Sirpa Ahola p.044 275 1630. Ilmoittautumiset ja ruokarajoitteet kirkkoherranvirastoon 26.4 klo 14 mennessä p.044 722 5450. Kummankin retken hinta 60€. Retkille otetaan mukaan 50 henk. ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos haluat molemmille retkille, ilmoita ensisijainen toiveesi. Toissijaiselle retkelle pääsee mukaan, mikäli ensisijaisia lähtijöitä ei ilmoittaudu viittäkymmentä.

DIakonit
Diakonian vapaaehtoiset ovat arkienkeleitä. He saivat kiitoskahvit seurakuntatalolla.
Diakonian vapaaehtoisina ahertaneita arkienkeleitä

Taloudellinen apu

Kuka voi hakea taloudellista apua?

Avustusta voi saada, jos on työtön, työkyvyttömyyseläkkeellä tai jos jostain muusta syystä taloudellinen tilanne on selvästi heikentynyt.

Miten?

Noudatamme ajanvarauskäytäntöä. Diakoniatyöntekijän vastaanotolle aika varataan etukäteen. Esteestä on ilmoitettava työntekijälle mahdollisimman pian.

Mukaan tapaamiseen on otettava henkilöllisyystodistus, tarvittavat tositteet maksuista sekä viimeinen toimeentulotukilaskelma.

Avustusperiaatteet

• Avustuksen hakija on käyttänyt lakisääteisen sosiaaliturvan mahdollisuudet.
  • Hakijan tulee olla halukas yhteistyöhön selvitettäessä nykyistä taloudellista tilannettaan.
  • Hakijan kanssa mietitään eri ratkaisukeinoja taloudellisen tilanteensa parantamiseksi (esim. velkaneuvoja, kirjanpito, suoraveloitus, välitystili).
  • Jokainen avustusanomus käsitellään yksilöllisesti.
  • Diakoniatyöntekijän kanssa asioidaan henkilökohtaisesti.
  • Hakijan on oltava selvinpäin.