Seurakunta tukenasi

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Papit, diakoniatyöntekijät, nuorisotyöntekijä ja muut työntekijät ovat seurakuntalaisia varten. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Diakoniatyöntekijät tekevät myös kotikäyntejä, eritysesti ikääntyneiden ja huonosti liikkuvien luokse.

Ota yhteyttä diakoniatyöntekijään

• jos tunnet itsesi yksinäiseksi tai haluaisit keskustella luottamuksella

• haluat tarkastella uskoon ja hengelliseen elämään liittyviä kysymyksiä

• tarvitset aineellista apua yllättävän elämäntilanteen muutoksen seurauksena ja kun perusturvan antama toimeentulotuki ei riitä

• kun haluat pysähtyä ja uudelleen arvioida omaa elämäntilannettasi.

Diakoniatyöntekijän vastaanotolle ajanvarauksella

Diakoniatoimisto on seurakuntatalolla, Rantatie 9, 34800 Virrat

Diakonissa Elina Ahopelto: alueena Virtain itäpuoli (Liedenpohjasta Nuuttikylään, Illansuu, Ainala), kehitysvammaiset, näkövammaiset

Diakoni Sirpa Ahola: alueena Virtain länsipuoli (Seinäjärveltä Vaskivedelle, Torisevantie, Keituri), päihde ja mielenterveystyö, kuulovammaiset

Lounaskohtaaminen

syksy 2017

Seurakuntatalolla joka toinen

keskiviikko klo 12.00

lounaan hinta 7 €

Tiistaina 5.12

Klo 12 Ohjelmaa

13 Jouluinen lounas

Arpajaiset

TERVETULOA!

Taloudellinen apu

Kuka voi hakea taloudellista apua?

Avustusta voi saada, jos on työtön, työkyvyttömyyseläkkeellä tai jos jostain muusta syystä taloudellinen tilanne on selvästi heikentynyt.

Miten?

Noudatamme ajanvarauskäytäntöä. Diakoniatyöntekijän vastaanotolle aika varataan etukäteen. Esteestä on ilmoitettava työntekijälle mahdollisimman pian.

Mukaan tapaamiseen on otettava henkilöllisyystodistus, tarvittavat tositteet maksuista sekä viimeinen toimeentulotukilaskelma.

Avustusperiaatteet

• Avustuksen hakija on käyttänyt lakisääteisen sosiaaliturvan mahdollisuudet.
  • Hakijan tulee olla halukas yhteistyöhön selvitettäessä nykyistä taloudellista tilannettaan.
  • Hakijan kanssa mietitään eri ratkaisukeinoja taloudellisen tilanteensa parantamiseksi (esim. velkaneuvoja, kirjanpito, suoraveloitus, välitystili).
  • Jokainen avustusanomus käsitellään yksilöllisesti.
  • Diakoniatyöntekijän kanssa asioidaan henkilökohtaisesti.
  • Hakijan on oltava selvinpäin.
Diakoniatoimisto